百达医学网

 找回密码
 我要注册

QQ登录

只需一步,快速开始

卫生管理职称手机题库卫生职称精准资料高级职称题库及白皮书实验保过课堂,一次过!
淘精准资料书籍双百实验,给自己过关机会医学高级职称题库庆祝,百达开通北医服务专区
查看: 1680|回复: 6
收起左侧

2011年职称英语考试理工类A级真题及答案

[复制链接]
发表于 2011-4-27 17:03:33 | 显示全部楼层 |阅读模式

马上注册,登陆找组织啦,您不是一个人在战斗,欢迎加入医务人员大家庭,这里有才华横溢医学院教授,也有妙手回春杏林高手,也有踌躇满志医界公仆。我们与您一起攀登医界最高峰,因真理得自由以服务。如果您是专家能人加qq395063096获取特别邀请。

您需要 登录 才可以下载或查看,没有账号?我要注册

x
一、词汇选项

1、unclear--- obscure.模糊不清晰的
2、greatly – considerably, greatly 意思为adv. 相当地;非常地
3、push-- urge催促某人做某事 push推;促进;逼迫
4、handle—approach 解决问题
5、caused ----provoke: 激怒.惹起.驱使,造成
6、stand= tolerate 忍受、 承受
7、energetic---vigorous 精力充沛的 有活力的
8、shake – tremble 颤抖 颤动
9、praised ---hail: 招呼.致敬.万岁.向...欢呼
10、afraid---- scared 害怕.恐惧
11、understand--- grasp 理解,明白
12、saying--- remarking 说话,说出
13、maintain – assert 主张、声称、断言
14、continuous – steady . 稳定的
15、criticizes--- finds fault with 挑错,批评

二、阅读判断

Earth Rocks on

16. The ground beneath our feet is indeed still.---Wrong

17. The shape of lands and oceans are slowly changed with the movements of plates.---Right

18. Earth cooled down shortly after it was formed.---Not Mentioned

19. Scientists once estimated that Earth’s crust started shifting three billion years ago.---Wrong

20. It took a long time for the melted crust to become hard. ---Right

21. The formation of the Isua supracrustal belt is thought to have started about 3.8 billion years ago. ---Right

22. The Isua supracrustal belt is now a popular holiday resort. ---Not Mentioned

三、概括大意与完成句子

The IPad

The IPad is a tablet computer(平板电脑)designed and developed by Apple. It is particularly marketed as a platform for audio and visual media such as books, periodicals(期刊), movies, music, and games, as well as web content. At about 1.5 pounds (680 grams), its size and weight are between those of most contemporary smartphones and laptop computers. Apple released the IPad in April 2010, and sold 3 million of the devices in 80 years.

The IPad runs the same operating system as IPod Touch and IPhone. It can run its own applications as well as ones developed for IPhone. Without modification, it will only run programs approved by Apple and distributed via its online store.

Like IPhone and iPod Touch, the IPad is controlled by a multitouch display—a break from most previous tablet computers, which uses a pressure-triggered stylus(触控笔). The IPad uses a Wi-Fi data connection to browse(浏览)the Internet, load and stream media, and install software. Some models also have a 3G wireless data connection which can connect to GSM 3G data networks. The devices is managed and synchronized(同步)by ITunes on a personal computer via USB cable.

An IPad has different features and applications one can use to execute different and interesting things. There are lots of IPad applications that the owner can use to enhance the way they communicate. Some of these are how to use social networking sites and other online options. One of the most common uses is for e-mail services. IPand applications like Markdown Mail allow the adoption of specific and particular options. They enable the owner to personalize their email accounts.

While the IPad is mostly used by consumers it also has been taken up by business users. Some companies are adopting IPads in their business offices by distributing or making available IPads to employees. Examples of uses in the workplace include lawyers responding to clients, medical professionals accessing health records during patient exams, and managers approving employee requests. A survey by Frost & Sullivan shows that IPad usage in workplaces is linked to the goals of increased employees productivity, reduced paperwork, and increased revenue.

16、 Paragraph 2---B

17、 Paragraph 3---F

18、 Paragraph 4---D

19、 Paragraph 5---E

A.      Differences from IPhone

B.      Operating system

C.      Online stores

D.     Features and applications

E.      Business usage

F.      Display and data connection



20、 In April 2010 the IPad developed by Apple was        .---B

21、 The IPad will only run programs approved by Apple if not        .---C

22、 IPad applications enable the owner’s email accounts to be        .---F

23、 IPad usage in offices enables employee productivity to be        .---D



A.      increased

B.      released

C.      modified

D.     distributed

E.      browsed

F.      personalized

四、阅读理解

第一篇        Calculating Crime

题干:Which of the following statements about math is true?

答案:Few people associate it with finding criminals.

题干:People tend to think there is a relationship between

答案:the location of a crime and the residence of the criminal.

题干:O’Leary includes all the following information in writing his program EXCEPT

答案:the locations of police bureaus.

题干:O’Leary’s program is different from other similar software in that

答案:it uses more math.

题干:It can be inferred from the last paragraph that O’Leary

答案:will further use math in studying crimes and criminals.

第二篇        Some People Do Not Taste Salt like Others(理工类教材阅读理解部分第四十五篇)

题干:John Hayes pointed out that

答案:many people make efforts to accept low-salt food.

题干:The fourth paragraph briefly describes

答案:how the subjects were selected and what they were asked to do.

题干:It is true that

答案:supertasters like snack foods more as they contain higher levels of saltiness.

题干:Supertasters prefer high-salt cheese because

答案:it tastes less bitter.

题干:It can be inferred from the last paragraph that taste acuity is

答案:genetically determined.
我信任百达,希望一次过关!学习是一种习惯,学习也是一种信仰。
 楼主| 发表于 2011-4-27 17:03:44 | 显示全部楼层
第三篇    Cell Phones: Hang Up or Keep Talking?

Millions of people are using cell phones today. In many places it is actually considered unusual not to use one. In many countries, cell phones are very popular with young people. They find that the phones are more than a means of communication—having a mobile phone shows that they are cool and connected.

The explosions around the world in mobile phone use make some health professionals worried. Some doctors are concerned that in the future many people may suffer health problems from the use of mobile phones. In England, these has been a serious debates about this issue. Mobile phone companies are worried about the negative publicity of such ideas. They say that there is no proof that mobile phones are bad for your health.

On the other hand, why do some medical studies show changes in the brain cells of some people who use mobile phones? Signs of change in the tissues of the brain and head can be detected with modern scanning(扫描)equipment. In one case, a traveling salesman had to retire at a young age because of serious memory loss. He couldn’t remember even simple tasks. He would often forget the name of his own son. This man used to talk on his mobile phone for about six hours a day, every day of his working week, for a couple of years. His family doctor blamed his mobile phone use, but his employer’s doctor didn’t agree.

What is it that make mobile phones potentially harmful? The answer is radiation. High-tech machines can detect very small amount of radiation from mobile phones. Mobile phone companies agree that there is some radiation, but they say the amount is too small to worry about.

As the discussion about their safety continues, it appears that it’s best to use mobile phones less often. Use your regular phone if you want to talk for a long time. Use your mobile phone only when you really need it. Mobile phones can be very useful and convenient, especially in emergencies. In the future, mobile phones may have a warning label that says they are bad for your health. So for now, it’s wise not to use your mobile phone too often.



题干:People buy cell phones for the following reasons EXCEPT that

答案:they're cheap.



题干:The word “detected” in paragraph 3 could be best replaced by

答案:discovered.



题干:The salesman retired young because

答案:he couldn’t remember simple tasks.



题干:On the safety issue of mobile phones, the manufacturing company

答案:hold that the amount of radiation is too small to worry about.



题干:The writer’s purpose of writing this article is to advise people

答案:to use mobile phones less often.



五、补全短文

Mt. Desert Island

The coast of the State of Maine is one of the most irregular in the world. A straight line running from the southernmost coastal city to the northernmost coastal city would measure about 225 miles. If you followed the coastline between these points, you would travel more than ten times as far. This irregularity is the result of what is called a drowned coastline.           (46) At that time, the whole area that is now Maine was part of a mountain range that towered above the sea. As the glacier(冰川) descended, however, it expended enormous force on those mountains, and they sank into the sea.


As the mountain sank, ocean water charged over the lowest parts of the remaining land, forming a series of twisting inlets and lagoons(咸水湖). The highest parts of the former mountain range, nearest the shore, remained as islands.           (47) Marine fossils found here were 225 feet above sea level, indicating the level of the shoreline prior to the glacier.

The 2,500-mile-long rocky coastline of Maine keeps watch over nearly two thousand islands. Many of these islands are tiny and uninhabited, but many are home to thriving communities. Mt. Desert Island is one of the largest, most beautiful of the Maine coast islands. Measuring 16 miles by 12 miles, Mt. Desert was essentially formed as two distinct islands.           (48)

For years, Mt. Desert Island, particularly its major settlement, Bar Harbor, afforded summer homes for the wealthy. Recently though, Bar Harbor has become a rapidly growing arts community as well. But, the best part of the island is the unspoiled forest land known as Acadia National Park. Because the island sits on the boundary line between the temperate(温带)and sub-Arctic zones, the island supports the plants and animals of both zones as well as beach, inland, and alpine(高山的)plants.           (49) The establishment of Acadia National Park in 1916 means that this natural reserve will be perpetually available to all people, not just the wealthy. Visitors to Acadia may receive nature instruction from the park naturalists as well as enjoy camping, cycling, and boating. Or they may choose to spend time at the archeological museum, learning about the Stone Age inhabitants of the island.

The best view on Mt. Desert Island is from the top of Cadillac Mountain.           (50) From the summit, you can gaze back toward the mainland or out over the Atlantic Ocean and contemplate the beauty created by a retreating glacier.

A. It also lies in a major bird migration lane and is a resting spot for many birds

B. Mt. Desert island is one of the most famous of all of the islands left behind by the glacier.

C. The wealthy residents of Mt. Desert Island selfishly keep it to themselves

D. The term comes from the activity of the ice age.

E. This mountain rises 1,532 feet, making it the highest mountain on the Atlantic seashore.

F. It is split almost in half by Sones Sond, a deep and narrow stretch of water seven miles long.

46. D. The term comes from the activity of the ice age.

47. B. Mt. Desert island is one of the most famous of all of the islands left behind by the glacier.
48. F. It is split almost in half by Sones Sond, a deep and narrow stretch of water seven miles long.
49. A. It also lies in a major bird migration lane and is a resting spot for many birds.
50. E: This mountain rises 1,532 feet, making it the highest mountain on the Atlantic seashore.

六、完形填空

Young Adults Who Exercise Get Higher IQ Scores(理工类教材完形填空部分第十五篇)

51. carried

52. involved

53. results

54. between

55. logical

56. role

57. capacity

58. strength

59. able

60.explain

61. improve

62. subject

63. if

64. with

65. likely
我信任百达,希望一次过关!学习是一种习惯,学习也是一种信仰。
发表于 2011-8-19 12:46:06 | 显示全部楼层
我信任百达,希望一次过关!学习是一种习惯,学习也是一种信仰。
发表于 2011-8-19 13:01:26 | 显示全部楼层
我信任百达,希望一次过关!学习是一种习惯,学习也是一种信仰。
发表于 2011-10-26 16:59:05 | 显示全部楼层
我信任百达,希望一次过关!学习是一种习惯,学习也是一种信仰。
发表于 2011-11-1 12:55:15 | 显示全部楼层
我信任百达,希望一次过关!学习是一种习惯,学习也是一种信仰。
发表于 2011-11-11 13:18:10 | 显示全部楼层
我信任百达,希望一次过关!学习是一种习惯,学习也是一种信仰。
您需要登录后才可以回帖 登录 | 我要注册

本版积分规则

百达感恩节特惠大促销活动

QQ|百达医学|小黑屋|手机版|Archiver|百达医学网社区 ( 京ICP备14026141号-1公安机关备案号码:13100015310 )

GMT+8, 2025-11-3 06:08

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2023, Tencent Cloud.

快速回复 返回顶部 返回列表